Huiskamerklas

"HIER KUNNEN LEERLINGEN EVEN OP ADEM KOMEN"


 


SBO Horizon heeft een Huiskamerklas. De Huiskamerklas biedt individuele begeleiding aan kinderen die niet in hun eigen klas kunnen meedraaien. Bijvoorbeeld een geïmmigreerde leerling die door nare ervaringen op een vorige school veel frustratie in zijn gedrag laat zien of een leerling met autisme die te weinig structuur en houvast krijgt in de reguliere lessen en daardoor niet meer in de eigen klas meekomt. Die leerlingen krijgen in onze Huiskamerklas de gelegenheid om even op adem komen. De Huiskamerklas houden we bewust klein; het maximaal aantal leerlingen is vijf.

Onze Huiskamer heeft zowel een huiselijke als een schoolomgeving. Zo staan er een bank en een zitzak om op een ontspannen manier de dag na of voor te bespreken.
Aan de andere kant van de ruimte is een schoolruimte ingericht. Hier staan een paar tafeltjes en er zijn coöperatieve spelletjes aanwezig. Zo kunnen kinderen rustig leren en oefenen ze ook de interactie met anderen in het samenwerken.
Monique Touwslager zal de Huiskamerklas begeleiden op (di,wo,do,vrij) en op maandag is dit Erica Draaisma. Zij doen dit in samenwerking met orthopedagoog Marleen de Haan.

Wilt u graag meer weten over de Huiskamerklas en de procedure? Neemt u dan contact op met ons. U kunt ook een folder aanvragen bij onze administratie.